Όροι Χρήσης του Ηλεκτρονικού Site «Diofil Stand».

Η χρήση του της παρούσης ιστοσελίδας (https://diofilstand.com/ εφεξής χάριν συντομίας «το Site») είτε για παραγγελία προϊόντων για χρήση των υπηρεσιών που προβάλλονται σε αυτό, απλή πλοήγηση είτε και για οιαδήποτε άλλη χρήση, υποδηλώνει προηγούμενη συμφωνία του χρήστη – επισκέπτη με τους παρόντες Νομικούς Όρους Χρήσης, τους οποίους σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά πριν την επισκεφτείτε.

Οι Όροι αυτοί, μαζί με τα εργαλεία βοήθειας, αναζήτησης και χρήσης του Site, παρατίθενται κατωτέρω και περιγράφουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, τόσο της ιδιοκτήτριας εταιρίας του Site «Δ. Κούκουρας και Σία Ε.Ε.» όσο και όλων εσάς που θα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα. Σκοπεύουν δε στην όσο το δυνατόν αρτιότερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτησή σας, κατά την αναζήτηση και την απόκτηση των προϊόντων που επιθυμείτε να αγοράσετε από το κατάστημά μας.

 1. Πνευματική Ιδιοκτησία

Κάθε υλικό, εμπορικό σήμα η διακριτικό γνώρισμα αλλά και το λοιπό περιεχόμενο του παρόντος Site αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της εταιρίας «Δ. Κούκουρας και Σία Ε.Ε.» και υπάγεται στη σχετική νομοθεσία περί προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται δε η αναπαραγωγή του περιεχομένου του (ολόκληρου ή μέρους αυτού) για οιαδήποτε χρήση η εκμετάλλευση ως επίσης και η αφαίρεση – μετατροπή – αντιγραφή – ενοικίαση – δανεισμός – δημοσιοποίηση και προβολή του και για οποιαδήποτε αιτία από τρίτα πρόσωπα, χωρίς σχετική άδεια της εταιρίας «Δ. Κούκουρας και Σία Ε.Ε.» και των προσώπων που έχουν παραχωρήσει τα υλικά, σχέδια και εικόνες για προώθηση των προϊόντων τους σε αυτήν.

Το περιεχόμενα του Site χρησιμοποιείται μόνο για πληροφόρηση με σκοπό την αναζήτηση για αγορά προϊόντων της εταιρίας από τους υποψήφιους αγοραστές. Υλικό από το παρόν site δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε παράνομο τρόπο.

 1. Δικαίωμα τροποποίησης/ανανέωσης όρων & προϋποθέσεων

Η ιδιοκτήτρια εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις συναλλαγών της με τους αγοραστές. Αναλαμβάνει δε την υποχρέωση να ενημερώνει το παρόν κείμενο και τις αντίστοιχες σελίδες βοηθείας για οποιαδήποτε αλλαγή ή προσθήκη στους όρους.

 1. Ισχύον Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο

Οι παρόντες όροι και προϋποθέσεις χρήσης αλλά και όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε μέσω του παρόντος Site διέπονται και συμπληρώνονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο, που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς επίσης και από το Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν.3587/2007), και το σχετικό νόμο για το ηλεκτρονικό εμπόριο (Ν.4242/2014) Οποιαδήποτε διάταξη των παρόντων όρων καταστεί αντίθετη προς το νόμο, παύει να ισχύει και δεν εφαρμόζεται, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων.

 1. Λεπτομέρειες Αποστολής

Η αποστολή των προϊόντων ενεργείται διεθνώς, στις χώρες που αναγράφονται στην σχετική λίστα που βρίσκεται αναρτημένη στο Site. Εάν η χώρα που επιθυμείτε να αποσταλεί το δέμα δεν βρίσκεται στην λίστα επικοινωνήστε μαζί μας με ένα e–mail. Για την παράδοση, χρησιμοποιούνται οι μεταφορικές εταιρεία DHL και Eurofreight, οι οποίες χορηγούν κωδικό παρακολούθησης αποστολής, ώστε να δύναται να εντοπίσει ο αγοραστής το δέμα του, αν τυχόν το επιθυμεί.

Όλα τα προϊόντα που διαφημίζονται στο Site είναι χειροποίητης κατασκευής. Για το λόγο αυτό απαιτούνται 15-30 μέρες για να κατασκευαστούν. Η μεταφορική εταιρία με την οποία αποστέλλονται χρειάζεται 4-7 εργάσιμες μέρες για να παραδώσει το δέμα.

 1. Καθυστέρηση παράδοσης για λόγους ανώτερης βίας.

Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. κακές καιρικές συνθήκες, απεργίες κ.λπ.) δεν είναι δυνατό να κατασκευάσουμε τα προϊόντα εντός του αρχικά συμφωνηθέντος χρόνου, θα σας ενημερώσουμε τηλεφωνικά ή μέσω e-mail, προκειμένου να μας δηλώσετε αν επιθυμείτε, υπ’ αυτές τις συνθήκες, την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας. Σε κάθε περίπτωση η κατασκευάστρια εταιρία δεν φέρει την ευθύνη της καθυστέρησης παράδοσης του προϊόντος, καθ’ ήν στιγμή αυτό έχει δοθεί προς μεταφορά στην μεταφορική εταιρία.

 1. Πληρωμή:

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους μπορείτε να καταθέσετε το τίμημα της παραγγελίας σας είναι οι εξής:

GR7701101910000019144069747 Εθνική Τράπεζα,

GR4402600330000280201457017 Eurobank,

Δικαιούχος «Δ. Κούκουρας και Σία Ε.Ε.»

Προσοχή: Τυχόν τραπεζικά έξοδα μεταφοράς επιβαρύνουν εσάς.

Αφού καταθέσετε το αντίτιμο της παραγγελίας σας, θα πρέπει να μας ενημερώσετε σχετικά μέσω email.

 1. Περιήγηση στο Site:

Ως επισκέπτης μπορείτε να περιηγηθείτε ελεύθερα στο Site χωρίς να υποχρεούστε στην παροχή οιασδήποτε προσωπική σας πληροφορία.
Στην περίπτωση που θα θέλατε να εγγραφείτε σαν μέλος στο κατάστημα μας και να προχωρήσετε σε δημιουργία ενός λογαριασμού, θα σας ζητήσουμε το ονοματεπώνυμο και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e–mail address), καθώς και ένα όνομα χρήστη (user name) μαζί με κωδικό εισόδου (password), που θα χρησιμοποιείτε για να συνδέεστε κάθε φορά με τον λογαριασμό σας.

H εταιρία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τεχνικά προβλήματα που μπορεί να παρουσιασθούν στους χρήστες του ηλεκτρονικού καταστήματος, όταν επιχειρούν την πρόσβαση στον δικτυακό τόπο ή κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους σε αυτή και έχουν σχέση με τη λειτουργία ή συμβατότητα της δικής τους υποδομής με τη χρήση του δικτυακού τόπου. Επίσης, η εταιρεία δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις τρίτων (μη σχετιζόμενων με αυτήν προσώπων) και ιδιαίτερα αθέμιτες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες, που διατίθενται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της. Όπου ο παρόν διαδικτυακός τόπος εμπεριέχει παραπομπές σε διαδικτυακούς τόπους τρίτων, η εταιρία δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των σελίδων αυτών, καθώς και για οποιαδήποτε ζημία ή βλάβη τυχόν προκύψει από τη χρήση τους, καθώς ο επισκέπτης έχει πρόσβαση σε αυτές αποκλειστικά με δική του επιλογή και ευθύνη.

Οι χρήστες της ιστοσελίδας δεσμεύονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό κατάστημα της Εταιρείας για αποστολή, δημοσίευση ή άλλου είδους μετάδοση παράνομου, βλαβερού, απειλητικού, ρατσιστικού, προσβλητικού, ενοχλητικού, συκοφαντικού, δυσφημιστικού, χυδαίου, άσεμνου, λιβελογραφικού ή επιβλαβούς προς τους ανηλίκους περιεχομένου. Επιπλέον, η επίσκεψη της ιστοσελίδας και η πραγματοποίηση συναλλαγών μέσω αυτής πρέπει να γίνεται για προσωπική και ιδιωτική χρήση και αποκλειστικά για νόμιμους σκοπούς και με τρόπο που να μην περιορίζει ή εμποδίζει τη χρήση του από τρίτους. Ο επισκέπτης υποχρεούται να χρησιμοποιεί το διαδικτυακό τόπο σύμφωνα με το νόμο, τα χρηστά ήθη και τους παρόντες όρους, και να μην προβαίνει σε πράξεις ή παραλείψεις, που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη ή δυσλειτουργία αυτού ή να επηρεάσουν ή να θέσουν σε κίνδυνο την παροχή των υπηρεσιών μέσω αυτού.

 1. Προστασία και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Κάποια προσωπικά δεδομένα (όπως λ.χ. διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ.) θα σας ζητηθούν σε περίπτωση που επιθυμείτε να υποβάλλετε μια παραγγελία προκειμένου να διευκολυνθεί η επικοινωνία της εταιρείας μαζί σας και η αποστολή της παραγγελίας σας στους χώρους σας.
Τα προσωπικά αυτά δεδομένα είναι αναγκαία για την πραγματοποίηση των αγορών σας από το Site και τα περισσότερα από αυτά θα σας ζητηθούν μόνο κατά την πρώτη σας αγορά, αν εγγραφτείτε μέλος του . Κατά τις επόμενες αγορές σας θα σας ζητηθεί απλά να επιβεβαιώσετε κάποιες από τις παραπάνω πληροφορίες που αφορούν τη διαδικασία παράδοσης.
Ζητάμε τόσες μόνο πληροφορίες όσες μας χρειάζονται, προκειμένου να απολαύσετε συνεπή παράδοση των προϊόντων που παραγγείλατε, ασφαλή πληρωμή της παραγγελίας σας και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση βασισμένη στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, σύμφωνα με την παραγγελία σας.
Σε κάθε περίπτωση ο χρήσης συμφωνεί ότι τα στοιχεία που υποβάλλει στο Site είναι πλήρη, ορθά, αληθή, ακριβή και έγκυρα και ότι εάν τυχόν αλλάξουν θα ενημερώνει τη σχετική υπηρεσία του Site ώστε τα στοιχεία εγγραφής να διατηρούνται πλήρη, ορθά, αληθή, ακριβά και έγκυρα.

Η εταιρεία συλλέγει και επεξεργάζεται τα στοιχεία αυτά για ίδιο όφελος ακολουθώντας απαρέγκλιτα τις αρχές της προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται από τους σχετικούς νόμους και διεθνείς συμβάσεις και δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε αθέμιτη και χωρίς την προηγούμενη έγγραφη έγκρισή σας χρήση αυτών, για διαφημιστικούς ή άλλους λόγους. Η ιδιοκτήτρια του Site εταιρία ρητά δηλώνει ότι με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει, δημοσιοποιεί, πωλεί, ανταλλάσσει μέρος ή το σύνολο των προσωπικών στοιχείων και των πληροφοριών που μας εμπιστεύεστε. Η εταιρία καταβάλλει κάθε εύλογη προσπάθεια για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών τηρώντας αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα οποία κατά την κρίση του δύνανται να μεταβληθούν ή να τροποποιηθούν. Οι χρήστες ωστόσο ενημερώνονται ότι η αποστολή εμπιστευτικών πληροφοριών μέσω υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν αποτελεί τον πλέον ασφαλή τρόπο αποστολής, καθώς ενέχει κινδύνους ανάγνωσης των πληροφοριών αυτών από τρίτα πρόσωπα, μη εξουσιοδοτημένα.

Η εταιρία δεσμεύεται από τον νόμο και είναι υποχρεωμένο να τηρεί με ασφάλεια καθώς και να φροντίζει για την προστασία των προσωπικών δεδομένων κάθε πελάτη και εγγεγραμμένου μέλους που χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ή επεξεργαστούν τα προσωπικά σας δεδομένα από τρίτο πρόσωπο, φυσικό ή νομικό, για ανεπιθύμητη επικοινωνία ή για να σας αποσταλεί διαφημιστικό υλικό το οποίο δεν έχετε ζητήσει. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται τα προσωπικά σας δεδομένα να δοθούν σε άλλα πρόσωπα χωρίς την άδειά σας.

Όλες οι πληροφορίες κάθε παραγγελίας και τα προσωπικά στοιχεία κάθε μέλους του Site είναι εμπιστευτικά και κωδικοποιημένα, ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κανέναν άλλον, έκτος από το Site. Τα προσωπικά δεδομένα των μελών του Site αποθηκεύονται, χρησιμοποιούνται και επεξεργάζονται αποκλειστικά και μόνο από την εταιρεία, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση αυτών αναφορικά με λειτουργίες ηλεκτρονικών συνδιαλλαγών.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αν και η εταιρία καταβάλλει κάθε εύλογη προσπάθεια για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών τηρώντας αυστηρά μέτρα ασφαλείας, οι χρήστες ωστόσο ενημερώνονται ότι η αποστολή εμπιστευτικών πληροφοριών μέσω υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν αποτελεί τον πλέον ασφαλή τρόπο αποστολής, καθώς ενέχει κινδύνους ανάγνωσης των πληροφοριών αυτών από τρίτα πρόσωπα, μη εξουσιοδοτημένα.

 1. Πολιτική Επιστροφών

Καμία επιστροφή αποσταλέντος προϊόντος δεν γίνεται δεκτή, εκτός αν πρόκειται για προϊόν που διαπιστωμένα παρουσιάζει πραγματικό ελάττωμα, το οποίο δεν είναι δυνατόν να επιδιορθωθεί από την κατασκευάστρια εταιρία ή η επιδιόρθωσή του θα είναι ασύμφορη ή θα αναιρεί μερικώς ή ολικώς την χρησιμότητά του. Το δικαίωμα επιστροφής ελαττωματικών προϊόντων πρέπει να ασκηθεί, με σχετικό γραπτό ηλεκτρονικό μήνυμα ειδοποίησης και στην συνέχεια με αποστολή των προϊόντων στην εταιρία, το αργότερο εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την παράδοσή τους στον από μέρους σας δηλωμένο χώρο και σε κάθε περίπτωση το επιστρεφόμενο προϊόν θα πρέπει να συνοδεύεται από το τιμολόγιο/δελτίο αποστολής της εταιρίας μας.

Στην περίπτωση αυτή, η κατασκευάστρια εταιρία είναι υποχρεωμένη να αντικαταστήσει το παραγγελθέν ελαττωματικό προϊόν και να στείλει στον αγοραστή το καινουργές με δικά της έξοδα. Προκαταβολές που έχουν καταβληθεί στην εταιρία κατά το στάδιο της παραγγελίας, σε περίπτωση ακύρωσης αυτής προ της αποστολής του προϊόντος, δεν επιστρέφονται και παραμένουν προς όφελος της, ως αποζημίωση για την αγορά των αναγκαίων υλικών και την εργασία που έχει προσφερθεί για την μέχρις εκείνη τη στιγμή κατασκευή του προϊόντος.

 1. Περιορισμός ευθύνης.

Σε κάθε περίπτωση τα πωλούμενα προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τον προορισμό τους και τις οδηγίες χρήσης τους. Η κατασκευάστρια εταιρία δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για ζημίες που προξενήθηκαν είτε στους αγοραστές των προϊόντων είτε και σε οποιονδήποτε τρίτο από εσφαλμένη ή κακή χρήση του προϊόντος ή από χρήση του προϊόντος εκτός του σκοπού για τον οποίο έχει κατασκευαστεί ως επίσης και από χρήση του προϊόντος εκ μέρους ανηλίκων ατόμων ή ατόμων στερούμενων της απαιτούμενης πνευματικής διαύγειας.

 1. Ηλεκτρονική Επίλυση Διαφορών

Απο τις 15/2/2016 τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Επίλυσης Διαφορών (Online Dispute Resolution – ODR) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία επιτρέπει τόσο σε καταναλωτές όσο και σε εμπόρους να επιλύουν ηλεκτρονικά τις διαφορές τους είτε αυτές αφορούν σε εγχώριες είτε σε διασυνοριακές συναλλαγές.

Η ΗΕΔ συνδέεται απευθείας με τους αρμόδιους φορείς Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ) σε κάθε χώρα, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση των καταγγελιών. Κάθε φορέας επίλυσης διαφορών εφαρμόζει τους δικούς του κανόνες και διαδικασίες. Αυτοί είναι συνήθως απλούστεροι, ταχύτεροι και λιγότερο δαπανηροί από ό, τι η προσφυγή στο δικαστήριο. Ωστόσο, η επιλογή του φορέα πρέπει να συμφωνηθεί και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη.

Στη χώρα μας οι αρμόδιοι φορείς είναι

Α) η Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Καταναλωτή”

Β) ο Μεσολαβητής Τραπεζικών – Επενδυτικών Υπηρεσιών.